Agat

Agat-arter finnes i utallige og forskjellige varianter, og er en kalsedon ( kryptokryatallinsk kvarts) med et bånd eller en tegning i seg. Mønstrene har oppstått ved at flytende silisiumdioksid (krystall) har trengt inn i den hule agat-geoden og etterhvert størknet lagvis. Alt etter hvilke mineraler om har trengt seg inn , så oppstår de forskjellige fargene og mønstrene. De fleste agater er svake i fargene, og de med sterke farger er nok kunstig innfarget. Agat er knyttet med kalsedon, som dannes i gassbobler i vulkansk lava. Båndene er nesten fargeløse med skygninger av hvitt, grått, gråblått, brunt, gult, rosa, rødt eller svart. Når de ligger i flate, parallelle lag, kalles det onyx– et navn som også brukes om kremhvit agat, eller når båndene er svarte og hvite. Sardonyx har bånd med sarder, og i blonde-agat er de lyseblå. Moseagat er ikke båndet, men har moseaktig grønn kloritt, med brun geotitt eller svarte manganoksider i kalsedonen.  

Ble brukt før i tiden til forskjellige kurer .Ved smerte legges den på det smertefulle stedet.Agat ble ansett som effektiv i behandling av galskap.Man blandet pulverisert agat i søt fruktsaft, og samme kur ble foreskrevet mot byller og lidelser i nyrer og milt.I middelalderen ble de sagt; at agat over fjøsdøren skulle hindre at melken ble sur og at lynet slo ned.I tillegg skulle agaten holde borte hekser og andre marer som skamred hester og kyr rundt landsbygda, i nattens mulm og mørke.Agat har vært brukt som amulett lenge, den skulle bl.a. hjelpe mot tørsten.En munk i middelalderen mente til og med at han skulle få et skip til å seile i luften ved hjelp av agater.Rosa, grønne, blå, fiolette, røde eller brune agater (agatavskjær) eller tromlede agater i kraftig sterke farger, som man ser til salgs i butikker eller på steinmesser, er ofte kunstig farget. . De fleste av dem kommer fra basaltforekomster i Brasil.Kalsedon trekker lett til seg kunstig fargestoff. Men ikke alle båndene i en agat er like porøse. Derfor kan man se lysere grålige fargetoner i disse agatene; dette er steinens opprinnelige og ekte farge.

                                              

Agatgeoder er ugjennomsiktige og ligner en liten grotte med hulrom i midten, og har som oftest krystaller rundt. De finnes som hele, og blir som oftest saget over, og solgt både enkeltvis og i par. Geoder er vakre , og balanserer  hele energisystemet vårt, og da spesielt hjertemeridianene ( et nett av energibaner)Meridianer har stor betydning for vårt fysiske vellbefinnende. Den fyller hjertet med trygghet og oppløser blokkeringer og spenninger. Den fyller hjertet med glede og lar oss sette pris på alt omkring oss, og gir en følelse av samfølelse med alt og alle rundt oss. Jeg har bevisst valgt å ikke skrive om de innfargede agatene som agat rosa, blå, lilla, sort og grønn fordi jeg ikke er sikker på hvilke agater de opprinnelig er, men de fargede kan også være god for chakraene våre, og en fryd for øyet. Det sies at det er mulig å foreta en stjernereise i meditasjon, og at den øker de matematiske evner. Hjelper til å ta de riktige beslutningene, og gir mulighet for at man selv kan forme og bestemme sin fremtid. Fysisk ved sykdommer i hender, lunger og nervesystemet. Agat er generelt styrkende på helse og hjerte og styrker også selvfølelsen/selvtilliten.Agat konsentrerer og fokuserer energien omkring et spesielt område, eller en ubalanse. Fungerer som en "støvsuger", som suger opp alt det overflødige.Ved smerte legges den på det smertefulle stedet.Det som er felles for alle agater er at de styrker selvrespekten, selvtilliten og handlekraften.

Agat aprikos

Agat aprikosgir styrke , mot og tolmodighet. Styrker ens ansvarsfølelse og gir forståelse for egne handlinger. Virkeliggjør hvordan ens personlighet dannes ut fra egne handlinger. Fysisk mot forkjølelse og allergier. Forsterker immunforsvaret. Brukes ved mindre smerter, Brukes som eliksir mot sår og til å gi håret glans. Chakra :Hara

Blondeagat

Står for selvværd, og er fin å ha når du skal holde en tale, fremføre noe, og ønsker at du skal bli hørt.Den beroliger, lindrer og demper uro. Bruk den til en meditasjon etter en vanskelig dag, for å slippe å tenke på den.  Fysisk mot forgiftning, feber, magesår og forbrenninger. Chara :hals og solar plexus

Agat Botswana

 

Agat Botswana er oppkalt etter funnstedet i afrika, og utvinnes sammen med ametyst, chalsedon, citrin og karneol og kan kan ha striper i grå, rosa eller brun. Den gir energi til auraen , oppløser blokkeringer og gir oss ro. Fysisk så påvirker den bukspyttkjertelen og er god å bruke i en slankekur. Sammen med mookait, snefnuggobsedian og citrin kan du slippe dine laster. Chakra :hjerte og rot

agat blå

Agat blå gir holdning og status. Fjerner undertrykkelse og gir glede.Gir energi og lærer deg å sette pris på dine egne evner og muligheter. Gir gode talegaver. Fysisk : brukes ved halsvondt og til å forbedre synet.

Agat bånd/ båndagat

Stabiliserer auraen og har en rensende effekt sommotvirker sykdom og negative energier. Samtidig Samtidig hjelper den til med å utvikle en bedre vurdering av deg selv .Gir mot til den evige kjærligheten og at den er konstant i universet. Fysisk : Anvendes til mage, livmor, ledd, blære og tarmer. Også god til hjertet og luftveisproblemer.

Agat cracy lace

 

Balanse : Med steinen kan det oppnås et meget høyt psykisk nivå. En stor hjelp til den som har en lav biorytme. Bringer balanse og ro i den psykiske energi. Medbringer latter, hjertelighet og forståelse. Er god som eliksir til å rense og utglatte urenheter i huden.
Chakra : Rot, hjerte Stjernetegn : Væren Nummerlogi : 2
Fysisk : Er brukt ved hjerteproblemer og til å bringe vitaliteten tilbake.

Agat Dendrit

 

Livsnytelse. Gir mildhet og tilskyndelse til å oppleve livet med letthet og til å nyte hvert et øyeblikk. Den hjelper deg med å bevare roen og overblikket, hvor det er uharmoni og forvirring. Agatens formål er at man skal kunne gjenkjenne og akseptere sine røtter og sin opprinnelse.
Chakra : Alle      Stjernetegn : Tvillingen      

Agat fjær

 

Livsnytelse. Gir mildhet og tilskyndelse til å oppleve livet med letthet og til å nyte hvert et øyeblikk. Den hjelper deg med å bevare roen og overblikket, hvor det er uharmoni og forvirring. Agatens formål er at man skal kunne gjenkjenne og akseptere sine røtter og sin opprinnelse.

Agat flamme

 

Øker forståelsen for livet og alle dens aspekter. Gir fornyet passion og fysisk vitalitet.
Øker personlig makt. Fordriver frykt. Gir et beskyttende skjold. Bringer lidenskap og liv til bestrebelser. Hjelper deg med å holde på veien til opplysning. Sterk tilknytning til jord energier. Brann Agate hjelper å ta kanten av vanskelige opplevelser. Induserer en følelse av velvære. Utmerket stein til bruk før meditere.
Chakra : Krone, hals
Stjernetegn : Skytten   Nummerlogi : 7

Agat geode

 

Gir mulighet for å kunne foreta stjernereiser i en meditasjon. Øker de matematiske evner. Gir mulighet for at man selv kan forme og bestemme ens fremtid.
Chakra : Krone  Sjernetegn : Jomfruen Nummerlogi : 2
Fysisk: Ved sykdom i hender, lunger og i nervesystemet.

Agat grønn

Gir selvtillit og hjelper deg til å se kjærligheten. Agaten kan brukes til å stimulere analytiske sans og presisjon. Gir en hurtig oppfattelseevne i enhver situasjon og vekker medfødte talenter.Arbeider med sorg og smerter. Fysisk : God mot tørste og alkoholisme. Klarner synet. Ekteskap og troskap.

Agat mos (Moseagat)

                                                                                                Energi. Moseagaten vil først og fremst " føre sammen". Gir overtalelseevner og styrke i alle formål. " jeg er i likevekt med meg selv". Hjelper med å styrke ditt ego og din selvaktelse. Gir følelsemessig balanse og styrker ens personlige karaktertrekk. Den gir deg mulighet for å se skjønnheten i alt øyet ser. God ved diabetes, allergier, leverog nyre lidelser og hårtap. Stimulerer fordøyelsen. Brukes ved dårlige knær og til en slankekur.

Moseagat med rød jaspis.

Moseagat med rød jaspis.                                                                                   Veldig god og sjelden stein. Styrke og rettferdighet. Hjelper med å styrke ditt ego og din selvaktelse. Gir følelsemessig balanse og styrker ens personlige karaktertrekk. Den gir deg mulighet for å se skjønnheten i alt øyet ser. God ved diabetes, allergier, leverog nyre lidelser og hårtap. Stimulerer fordøyelsen. Brukes ved dårlige knær og til en slankekur.                               Jaspis rød gir rettferdighet, og hjelper deg å komme over urettferdighet, og til å rette opp feil og misforståelser. Hjelper deg i farlige situasjoner. Kan gjengi en drøm og hjelpe deg til å huske drømmen som har betydning for ditt liv. Fysisk : hindre at en sykdom kommer tilbake.

Agat natur

 

Ønskestein. Gir sukses i spådommer og forutsigelser. Fastgjort til en pilekvist vil den kunne finne tapte ting. Gir styrke og beskyttelse på reiser, så du kan slappe av og nyte det.  Chakra: Krone, pineal.  Stjernetegn : Tvillingen   Nummerlogi : 4
Fysisk: Brukes i forbindelse med behandling av sår, forstrekninger og forstuelser. Gir midlertidig smertelindring. God ved problemer med tarmene og ved luft i magen. Normaliserer hjerterytmen og pulsen, og øker blodomløpet. Øker synsnerven og forminsker tørst.

Agat rød, vermela agat

 

Denne er ikke farget !
Gir verdighet i enhver henseende. Tillater at vi kan le om oss selv, være tilfredse med oss selv, og elske oss selv. Står for verdighet. Bringer lykke, hell og rikdom. Fysisk : Mot hårtap (som eliksir) Menstruasjons smerter, hjertesykdommer og kronisk tretthet. God mot depresjoner og fortvilelse. Chakra : Hara    Stjernetegn : Jomfruen   Nummerlogi : 7
Annet navn : Vermela agat. Farger : Rød og rødbrun

| Svar

Nyeste kommentarer