Jaspis

Jaspis Telemark
Flerfarget jaspis fra Madagaskar
steinalderbrudd


Jaspis er en tett kryptokrystallinsk variant av mineralet kvarts, ugjennomsiktig og med kraftig farge. Den typiske jaspis er rød, men navnet har også vært brukt om brune, gule eller grønne varianter. Materialet er ofte masivt, båndet eller forekommer som runde knoller. Den karakteristiske dyprøde fargen skyldes utallige små hematittkorn. Jaspisen er trolig dannet ved utfelling av silika og Fe-hydroksid fra hydrotermale løsninger rundt varme kilder i dyphavet.Jaspis kan bearbeides til smykker og prydgjenstander. Mineralet er ganske vanlig i enkelte lavaer og sedimenter, og finnes i uedel form blant annet i tronhjemsfeltetJaspis ble også benyttet, og da gjerne til redskaper som trengte skarpe kanter. Det er funnet små og store steinbrudd fra steinalderen i hele Norge. Disse ligger spredt omkring både på kysten, i innlandet og på høyfjellet. Steinaldermenneskene brøt ut steinen ved å hamre løs med annen stein direkte på fjellet. I tillegg kunne de bruke kiler og ild. Emner til redskaper ble grovt tilhugget på stedet. Så ble stykker og knoller fraktet bort. Råmateriale og emner kunne bli fraktet eller byttet over store avstander. Det er i dag registrert nær 50 steinbrudd fra steinalderen. De eldste bruddene ble tatt i bruk for rundt 10 000 år siden.På Bømlo ble det brutt både på Rhyolitt og i noe grad Jaspis, og dette er med på å understreke Bømlo sin rolle som råstoffsentrum i steinalderen. Rhyolittbruddet var i bruk i omlag 2500 år ved overgangen til yngre steinalder.

 

Jaspis regnskog / grønn rhyolitt

Det er en stein med myk energi, som vil bringe muntre, hyggelige mennesker inn i ditt liv. Den gir en dypere forbindelse med naturen, med planter, trær og dyr, og med moder jord og oppfordrer til å ha en dypere kjærlighet til jorden.Den gir en vibrasjon av lykke og glede over livet som vil flyte utover gjennom hele livet. Den gir også en sterk vibrasjon for endring. Den hjelper deg til å føle deg mer balansert følelsemessig, og kan styrke relasjoner og gi glede og tilfredshet i livet. Denne steinen kan være nyttig for ditt kjæledyr. Ved å plassere en stein i sengen deres vil det gi en bedre energi. Regnskogsjaspis har en sjamanistisk energi som kan gi healing til alt levende. En god hjelp om en har følt depresjon, og er kjent som en healer når du føler sorg. Selv om du føler at alt er bra i livet ditt, så vil litt ekstra tillegg av glede og lykke gavne deg. Fysisk : styrker blodårene slik at det kan bidra til å helbrede åreknuter. Renser nyrene og øker immunforsvaret.

Jaspis Leopard (skinn)

Jaspis  Leopard (skinn)            
En kraftfull stein
- det er som om leoparden har tatt plass i den!  Den hjelper deg inn til kjernen av det problemet du arbeider med, skaper sammenheng og får ting fram i lyset. Kommer du ikke videre i livet, kan leopardstenen bidra til å skape klarhet. Vil du ikke videre(!), bør du la stenen ligge – den gir seg nemlig ikke før den får viljen sin! Leopardstenen er en sterk jordingssten.
Gir besluttsomhet og målretthet. Løsner opp for fastlåste situationer, fokuserer på sakens kjerne og går etter målet. „Det jeg ønsker skal skje, vil skje." Kan ensrette og samle energien fra alle chakraer til bruk for astral reiser.

Jaspis BlackNet

            
Sies å balansere Ying - yang energier, (fysisk, emosjonell og intellektuell). Jaspis kan variere fra mørk rød, oransje, gul, brun, brun, grønn, grå og blå og kommer i mange former. Bidrar til å eliminere negativitet. Jaspis er en opprettholdendestein og kan værenyttig i tider med sykehusinnleggelse og når energien er lav. Chakra: Solar Plexus, hara, rot
Fysisk: Galleblære, lever, mage

Jaspis breksje (breccie)

Jaspis breksje (breccie)          
Ledetråd:
Har sterke helbredende krefter og skaper forbindelse mellom chakraene. „Jeg er i balanse og kan klare alle oppgaver.“ Den er god i perioder med stress og jag, idet den gir ro og overblikk. Sammen med girasol kvarts for å få lyst og troen til å kunne komme videre.
Chakra : Alle     Stjernetegn : Løven

Jaspis fossil

Jaspis fossil                           
Representerer som alle fossiler, fortiden. Øker de telepatiske evner til å kunne kommunisere med tidligere verdener så vel som den nåtidens kjente verden. Øker dine muligheter for å få suksess  i foretningslivet og innenfor dine egne omgivelser.

Jaspis landskap Kalahari

Jaspis landskap Kalahari          
Farget
En stein som gir format og harmoni, kreativitet og fremgang. Gir forståelse for det ukjente. Gir fremgang i forretnings samarbeid og medvirker til en utvikling, som fører til ytterligere fremgang og vekst.

Jaspis polykrom

Jaspis polykrom
Polykrom Jasper (jaspis) er en "lykkelig energi stein" Den sies å bringe hell og et lykkelig syn på livet. Den brukes også til å tuning (søke) til å kommunisere med dyr. I Crystal healing er den brukt for å lette stress og øke utholdenhet og evnen til å tilpasse seg andre. Den brukes også til å lette allergier. Som andre kalsedon mineraler, er det antatt å være en beskyttende stein som forbedrer selvsikkerhet og selvtillit. Det kan også bidra til å skape en positiv holdning. Profesjonelle gitarister er kjent med steinen fordi polykrom Jasper brukes til å lage høykvalitets gitareffekter.

Jaspis regnbue rød

Jaspis regnbue rød        
Tilpasning: Stimulerer fantasien. Bringer tillit og loyalitet til ens intuition og umiddelbare inntrykk. „Det jeg ønsker, vil jeg gjøre.“ Forsterker energien sammen med gul fluoritt.

Jaspis slange

Jaspis slange
"Min sjel og mitt sinn er min styrke"
Uovervinnelighet. Gir en følelse av å være usårlig. Fremkaller erindringer om ens arv og kultur. „Min sjel og mitt sinn er min styrke.“ Styrker hukommelsen om tidligere innlæring og lærdom, som ellers for lengst er glemt.

Jaspis slangeskinn-grønn

Jaspis slangeskinn-grønn    ,-Uovervinnelighet. Gir en følelse av å være usårlig. Fremkaller erindringer om ens arv og kultur. "Min sjel og mitt sinn er min styrke" Styrker hukommelsen om tidligere innlæring og lærdom, som ellers for lengst er glemt.

Jaspis Vannfall

Jaspis Vannfall           
Øker kreativiteten og gir fremgang.
Gir inspirasjon og mot til at tørre å prøve noe nytt. Står for forandring og nye tider.
Øker utholdenhet og tålmodighet. Gir en energi som er konsentrert mot havet og all vann på jorden.

Jaspis vulkan

Jaspis vulkan                    
Gir svar uten omsvøp. En livsnyter som fremmer stolthet og gleden med livet.  I farlige situasjoner hjelper den med å finne en utvei. Inneholder steinen rød farve, hjelper den med å huske drømmer. De klareste gir mulighet for å reise  gjennom egne, eller for lengst glemte, erindringer.  Fysisk : Virker mot tilbakefall av sykdommer. Lindrer smerte i hender og føtter !
Chakra : Krone - Hara  Stjernetegn : Tyren     Nummerlogi : 2

Zebrajaspis

Zebrajaspis   
God ved forandringer, nye vennskaper, annet arbeide eller et nytt sted at bo. Fjerner generthet til gavn for din oppfattelse av deg selv, og styrker selvtilliten. Beskytter mot negativ innflytelse.

Heliotrop / Blodjaspis

Heliotrop / Blodjaspis 

Blodstein er en ugjennomsiktig, mørkegrønn chalcedony med røde flekker. Et gammelt navn som fortsatt brukes i Europa er heliotrope (gresk - solvender). Brukes ofte som seler for menns ringer og for andre prydobjekter. Mineralaggregatet heliotrop er en varietet av jasper eller chalcedony (som er en kryptokrystallinsk blanding av kvarts).
De røde inneslutningene skal ligne flekker av
blod; derav navnet "blodstein". Navnet "heliotrope" stammer fra ulike gamle forestillinger om hvordan mineralet reflekterer lys.
Bloodstone er en  kryptokrystallinsk kvarts. Det arver fra at en conchoidal brudd og en hardhet på ca 6,7-7 på Mohs hardhet skala.
Heliotrope) kan klassifiseres som et Jasper- eller Chalcedony-utvalg av kvarts, og er vanligvis en kombinasjon av de to. Det er vanligvis definert som en mørkegrønn Chalcedony med blodlignende flekker av Red Jasper eller jern oksid Inneslutninger.
Det oppstår som massive formasjoner, alt fra mørkegrønn til grønnblå eller grønn-svart, og kan være gjennomsiktig til ugjennomsiktig med en voksaktig, harpiksaktig
glans. I tillegg til flekker og striper av Rød Jasper, inneholder noen formasjoner inneslutninger som er gule eller hvite, mens andre som mangler inneslutninger, kan være helt grønne. Bloodstone har blitt referert til som Blood Jasper og prøver med bare gule inneslutninger har blitt kalt Plasma.
I den gamle verden ble det ansett å være
en halvt dyrebar stein eller perle, og ble mye brukt som skilttetninger og i smykker, samt å bli skåret inn i dekorative kopper, små vaser og statuetter. 

 

  
Å leve nu og her. Til å fornye de fysiske følelsesmessige og psykiske energier. Likeledes for nye vennskaper og andre forbindelser. Viser veien til uselviskhet og idealisme. Øker evnene, kreativiteten og gir beslutningsdygtighet. God til å bruke sammen med herkimer diamant ved et nytt stevnemøte Den har blodstillende egenskaber og brukes derfor til alle former for blødninger, for eksempel voldsomme menstruationer. Den er bra mot depresjoner, blærekatarr og hemoroider.  Den motvirker blodsykdommer og feber.Det er en stein som arbeider langsomt – men intenst.

Jaspis grønn

Den grønne fargen kommer fra innholdet i innesluttningen av jernsilikat forbindelser ( klorit) En grønn jaspis med røde prikker er en heliotrop

Gir oss styrke og kraft til å holde ut og fullføre prosjekter i god stil. Gjør oss oppmerksom på at andre tenker på oss og følger med oss. Da blir det lettere å være alene og gjøre ventetiden kortere. Fysisk : Styrker imunforsvaret og hjelper ved sykdom i mageregionen.

| Svar

Nyeste kommentarer