Ametyst

Ametyst

.Ametyst er en lilla variant av kvarts, . Den er den mest etterspurte varianten av kvarts og en populær edelsten som har vært brukt til smykker i lange tider. Ametyster finnes vanligvis i hulrom, druser, sprekker og geoder. Her kan ametysten vokse ut fra veggene og innover og på den måten utvikle fine krystaller. Ametyst får sin fiolette farge av jern, titan . Geologisk forekommer de i både gamle og unge bergarter. I Norge er ametyst funnet på en rekke lokaliteter. Ametyst er lykkesteinen for februar måned. Farger -Fargen på ametyst kan variere, fra lys rosa-fiolett til dyp lilla. På eksponering for langtids oppvarming, på over 300-400°C blir ametysten gul, oransje eller brun. Den kan også bli helt fargeløs. Og det finnes ametyst fra enkelte lokaliteter som etter varmebehandling blir grønn (Prasiolitt). Gule kvartssmykker, kalt citrin, er gjerne brent ametyst, men får da en mørkere gultone enn naturlig citrin. I tillegg finnes det også syntetisk ametyst på markedet. 

Ametyst Brandenberg

 

Amethyst Brandenberg er en blanding av Ametyst, bergkrystall, Citrin, røykkvarts og Cacoxanite. Det finnes bare et sted i verden for øyeblikket som er Namibia i Afrika. Denne fantastiske krystallen hjelper oss med å samkjøre energifeltet vårt mens vi jordet oss til jordens magnetiske kjerne. Dette gir oss muligheten til å enkelt integreres med de høyere dimensjonene for å bringe frem kunnskap og visdom, slik at vi kan bevege oss direkte på vår egen sjeles vei. Den kobler også sammen og balanserer alle chakraene som bringer oss til perfekt justering.

Ametyst

Ametysten er en kvartskrystall,og den er lilla/fiolett fargen kommer av innholdet av jern, mangan og titan. Fargespekteret varierer fra helt lys lilla til helt mørk. Denne fargen har alltid vært forbundet med religion og spirituell virksomhet. Ametyst representerer den fiolette strålen som symboliserer vannmannens tidsalder som vi er i nå. Som støtte til mer spirituell modning er den god, og den hjelper til å dra fram ydmykheten. Ametysten hjelper oss å forstå at det finnes noe over oss, og at våre begrensninger først og fremst finnes i våre tanker. Når vi overkommer disse begrensningene begynner vi å forstå livet og tilværelsens høyere mening. Den har til alle tider vært symbolet på spirituell styrke. Man trodde at ametyst hadde store healingegenskaper, og ble lagt under puten om natten for å helbrede søvnløshet. I dag vet vi at kombinasjonen med ametyst og hematitt styrker  bedre enn bare ametyst. Plages du av smareritt, skal du legge steinen på pannen når du legger deg og be den om å beskytte deg under søvnen, så legger du den under puten og sovner uten frykt, fordi steinens energifelt holder negative energifelt borte. Ametyst reduserer tankemessige stress, og kan være god mot migrene som kommer av stress. Sliter du med stress, tankemessig og åndelig ubalanse, eller har lett for å miste kontroll over temperamentet, da er det godt å gni steinen i lommen eller meditere en kort stund med den i hånden. Det gjør det lettere å oppnå indre ro. Ametystens styrke ligger i å styrke åndelige følelser og styrke virksomheten til høyre hjernehalvdel, det tredje øyet og hypofysen. Den øker din intuisjon og lar deg bli bedre kjent med dine følelser. Det er blitt sagt at de som hadde ametysten i lommen ikke så lett blir fristet til å misbruke mat, drikker og andre stoffer, derfor står den også for edruelighet, og er en beskyttelse når man reiser. Den er god mot eksem og andre hudlidelser, feber og mage/tarmproblemer. Den er også bra for sensitive personer fordi den beskytter. Den er også fin til å lade og rense andre steiner med, og da trengs en større en. Å ha en stor stein i rommet gir fred og ro i sinnet.

Ametyst spirit Andre navn :Åndekvarts, Kaktusametyst

Ametyst spirit
        
Denne krystallen er helt spesiell, den formidler de healende energier direkte fra de høyere åndlige nivåer
Den som vi nå får tak i på markedet kommer fra Sør Afrika. Den har også navnet: Spirit-kvarts, Fairy-kvarts og ikke minst "Magaliesberg amethyst ".
I midten er en singel hovedkrystall krystall som er dekket av små krystaller på "kroppen".
Stort sett er disse rosa amethyster, men de kan også fremstå som hvit kvarts, gyldne som citriner, og som ametriner (mix. av amethyst og citrin).
Egenskaper hentet fra verdensveven:
Multi-spekter healing energi sammen med beroligende energi og er beskyttende. De gir harmoni til sine omgivelser og passer bra til bruk i familier, sammenkomster, og der flere mennesker skal være sammen da den roer ned og fremmer godhet/velvilje.

Ametyst bånd/ Bånd ametyst

Ametyst Bånd

Består av ametyst og hvite striper av melkehvit kvarts,  som symboliserer energi som vi ledes mot. En retning eller en partner, og kan brukes til å finne din sjelevenn , din bedre halvdel, Den kan også brukes av to som trenger å finne tilbake til hverandre

Soulmates.
Har samme egenskaper som ametyst. Stimulerer drømmer og virker beroligene.
Båndametysten er god å ha sammen en partner, hvor hver har fått sin av den andre. Sammen med månestein og sugulit åpner den åndelig kontakt.
Chakra: Pineal, krone     Stjernetegn: Fiskene, jomfruen, vannmannen, steinbukken.
Nummerlogi: 8
Fysisk: Sårhealende. Brukes i behandling av hudlidelser og bukspyttkjertelen.

Ametrin

Ametrin

En blanding av ametyst og ekte citrin, en ametyst hvor deler har blitt til citrin . Fjerner utrygghet,gir ballanse,  kalles av noen for naturens valium. Gir sjelen trøst.
Nye begynnelser, evne til å omsette erfaringer - på godt og ondt - konstruktive følelser.
Fysisk : Særlig egnet til nyopererte, hvor fremmedelement er innoperert eller en protese skal taes i bruk.
Kombinasjon : Ideel sammen med alle stein som inngår som en del av en regresjon (tilbakeførsel)
Bemerk : Ametrin er en kombinasjon av ametyst og citrin "grepet" i naturen i sin utvikling fra ametyst til citrin. Sammen med hematitt er denne en skikkelig sovestein !Jeg er sterk i kraften av den viten jeg har tilegnet meg.

Amegreen

Amegreen

De har en flott balanserende vibrasjon som blander energien av noen av de mektigste kvarts krystaller.
Denne kombinasjonen skaper kjærlig medfølende energi, emosjonell healing og stimulerer synske evner. Amegreen steiner ser nydelig, og de har en utrolig myk beroligende energi. Den kan være svært nyttig i rensende og rensing av ditt energifelt, og jeg kan brukes til å stimulere krone chakra. Den virker beroligende for dine følelser og kan balansere hjertechakraet. Den kan også koble deg til den rene hvite Guddommelig Lys energi. Den kan brukes til å helbrede tidligere følelsesmessige sår og løfte sløret av sorg.  
Min Affirmasjon - Jeg gir meg selv til full forbindelse med Ånd gjennom åpningen og forening av mitt sinn og hjerte. Amegreen er en kombinasjon av lilla ametyst og en purre-grønne utvalg av ametyst kjent som prasiolite.

Ametyst "Herkimer" Natural Crystals (Madagaskar)

"Jeg ble overrasket over kraften som kommer fra disse små krystaller! Når den holdes til det tredje øye vil deres strømninger føles veldig sterk ! De stimulerer både det tredje øyet og krone chakra med en intensitet mye større enn jeg har følt fra Herkimer Kvarts ´Diamonds ". De som er interessert i å vekke latente kapasitet på indre visjon og psykisk bevissthet anbefaller sterkt å prøve å jobbe med ett eller flere av disse steinene . "

--Robert Simmons

| Svar

Nyeste kommentarer