Aragonitt

rå aragonitt

Aragonitt er et kalsiumkarbonat med samme kjemiske sammensetningen som Kalsitt, men er likevel forskjellig. Kalsiumkarbonat forekommer i to krystallformer og navnet er oppkalt i 1797 etter lokalitet, Molina de Aragón, i Spania. Kalsitt har trigonalt krystallsystem mens aragonitt har orthorombisk krystallsystem.I norske bergarter er aragonitt sjeldent, siden mineraleter utsabilt og omdannes tilkalsitt over tid. Det opptrer som bestanddel i skallet hos mange sjødyr: koraller, blekkspruter, i mange muslinger og snegler, samt i noen kalkalger.

Aragonitt Blå

 

Mental / Emosjonell
Blå aragonitt er en oppløftende stein og en som bidrar til å frembringe en følelse av optimisme i oss. Det hjelper oss til å finne årsakene til problemene som vi kan ha i dag, og deretter å slå det problemet til en mulighet for oss til å vokse. Blå aragonitt hjelper oss til å oppleve alle de følelser knyttet til liv og stopper oss å undertrykke våre følelser. Det er en utmerket stein for kommunikasjon med andre og hjelper oss å uttrykke oss lettere. For de som har lidd utskjelling, bidrar Blå aragonitt å erstatte de dårlige ord og uttrykk, ofte gjentatt om og om igjen i ofre tankene, med helbredende ord og uttrykk i stedet. Blå aragonitt kan hjelpe oss til å bryte gamle vaner og mønstre av atferd og erstatte dem med nye måter å gjøre ting.
Åndelig :Blå aragonitt er en kraftig Earth Healer. Den er også en Soul Healing stein. Den balanserer vår Yin-Yang energi og kan hjelpe oss å tune til og forstå åndelig kommunikasjon. Det hjelper oss i vår kommunikasjon med høyere plan. Det både øker og forsterker våre synske evner mens det samtidig gir oss en stabiliserende virkning, slik at vi ikke blir overveldet av åndelig kontakt.
Fysisk  : Blå aragonitt kan hjelpe med sykdommer og svakheter i åndedrettsorganene og kan stimulere lungene. Det er også nyttig i behandling av muskelkramper. Hvis du lider av Geopathic Stress da vil  blå aragonitt hjelpe med dette også

Aragonitt hvit

 bryllupsstein)                                                                              
Hvit aragonitt er en meget fin stein, som vekker assosiasjoner om et snøkledd juletre. Aragonitt er et kalsium - karbonat og finnes i flere farger.
Hvit aragonitt kalles også for bryllupssteinen. Den symboliserer det indre bryllup, dvs. en forening mellom den maskuline og den feminine del av oss. Det er en meditasjonsstein, som gir ro, glede og balanse ved å skape en forbindelse mellom tanker og følelser, fantasi og virkelighet, følsomhet og følelseskulde. Det er min erfaring at hvit aragonitt er en god hjelp hvis vi har behov for støtte. Den stimulerer oss til å vende blikket fremover, vekk fra problemene og fortiden, og i stedet fokusere og konsentrere oss om det positive som ligger foran oss. Den gjør oss glade og trygge og holder oss solid plantet på jorden, hvilket gjør den meget velegnet til meditasjon.
Arbeider du med den hvite aragonitten over en lengre periode, kan du simpelthen merke hvordan din kropp og ditt sinn hele tiden søker en balanse, uansett hva du utsettes for - eller utsetter deg selv for.
Har du søvnproblemer fordi tankene kjører i ring, så du har vanskelig for å falle i ro, så legg deg med den hvite aragonitten på pannen. Hvit aragonitt har en helende innflytelse på alle fysiske smerter.
Nøkkelord :  Balanse – forening

Aragonitt grønn

 

Ren aragonitt er som regel gjennomsiktig og farveløs eller hvit. De forskjellige fargene kylde innhold av jern (gul og brun) mangan (rosa)bly, trontium og zink (hvit)  Mot selvbedrag. Brukes til å forberede en meditasjonstilstand. Gir kontakt og letter kommunikasjon med ditt høyere selv. Fysisk : kan kompensere for  kroppens mangel på A og D vitamin. Hjelper lokalt på hudproblemer. Som eliksir kan den lindre generelt. Mot stress.

Aragonitt gul

  En gul calciumkarbonat.

Aragonitt dannes ved at vann har utskilt calsium karbonat. Utholdenhet. Energier som ved blå aragonitt. Gir disiplin i dine daglige og andre aktiviteter. Lærer deg å utvise tolmodighet med kjærlighet, og å kunne elske deg selv, for så å kunne elske andre. Gir trygghet under ansvar.Fysisk : Stimulerer opptagelse av A og D vitaminer. Avbalanserer kroppstemperaturen. Forsterker hjertemuskulaturen og normaliserer hjerterytmen. Psykisk: Lærer deg å vise tålmodighet med kjærlighet og å kunne elske seg selv, for å kunne elske andre. 

Aragonitt brun

 

Er alminnelig funnet i store deler av verden. Finnes i flere farger og former. Har egenskaper som gagner troverdighet, praktisk arbeide og disiplin. Gir tolmodighet. Gir en avslappet holdning til tingene, i perioder hvor det er en overvekt av arbeid og stort ansvar. Gir forbinnelse til et høyere nivå. Fysisk til A og D vitaminmangel. Aragonit fra namibia har visst seg å hjelpe mot hårtap og rynker.

Aragonitt gylden

 

Aragonitt gylden er en healer av moder jord.
Avstressende og hjelper mot "frost følelse"
Øker selvaksept og tolleransgrensen. Aragonitt gylden stabiliserer spirituell utvikling som har gått ut av kontroll. Beroligende og sentrerende. Gjenoppretter balanse og tilrettelegger for meditasjon ved å øke vibrasjoner til et høyt nivå og bringe energi inn i kroppen

Aragonitt calsit

Mineral:  En aragonit med calcit. Psykisk: Gir pålitelighet, og øker  praktiske sans. Styrker hukommelsen og finner erindringer frem.

Aragonit jaspis

Mineral:  En aragonit med jaspis. Psykisk: Står for selvtillit og praktisk sans. Gir lærdom om ernæring og næringsverdier. En beskyttende sten.

| Svar

Nyeste kommentarer