Aventurin

Aventurin kalles også for Chrysokvarts. Oransje aventurin kalles for leonit. Mørkegrønn kalles for grønnkvarts og aventurin feldtspat kalles solstein .Aventurin er en form for kvarts, preget av dens gjennomskinnelighet og tilstedeværelsen av platete mineralinneslutninger som gir en skimrende eller glitrende effekt kalt aventurescence.Mineralet inneholder små skjell av glimmer (fuchsitt), kloritt, hematitt eller lignende som får lyset til å spille i grønnlige eller rødbrune farger. Aventurinkvarts kan fremstilles kunstig.

Aventurin grønn

Aventurin tilhører kvartsgruppen og den grønne er den mest vanlige, men de finnes i mange farger, fra lys til mørkegrønn, gul, orange, rød og til og med blå. Steinen er blitt brukt helt tilbake i oldtiden, og ble brukt bl.a av tibetanerne til å utsmykke statuer, og ble da ofte brukt som øyne.Aventurin er symbolet for det indre syn, så det er kanskje grunnen til det. Aventurin er en meget allsidig healingstein, og kan brukes over hele kroppen. Spesielt god ved hjerte og mageområdet fordi aventurin reduserer stress fra gamle fortrengte følelser og uskadeliggjør de. Ved slike legg er det godt å bruke malakitt sammen, fordi malakitten drar følelseblokkeringene fram, og aventurinen ødelegger dem. Aventurinen er en meget beroligende stein, og jeg har ved flere anledninger gitt de til personer med urolig hjerterytme med god effekt. Den er god å ha på seg når du er under stress, fordi den beroliger, gir økt balanse og reduserer frykt og bekymringer. Den er mest kjent som en lykkestein, og en overflodstein, og da er det best å ha en grønn og en rød sammen for å skape materiell overflod. Fin når du er i aktivitet, fantasien skal stimuleres eller du vil oppnå goder både i jobb og fritid. Den åpner for alle muligheter og får deg til å forstå at den eneste hindringen er deg selv, og og det gjelder både åndelig og materielt. En riktig lykkestein.                                                                         

Overflodsstein. Gir hell i spill og pengesaker, og har hjulpet mange mennesker til en formue. Gir dessuten hell i kjærlighet. Den aktiverer følelsen av at alt hva du ønsker kan du få, og alt hva du kan forestille deg, er tilgjengelig for deg.
Beskytter hjerte chakraet. Gir balanse i den mannlige og kvinnelige energi.Fysisk :Brukes ved hjerteproblemer, hudproblemer og øresus

Aventurin rosa

Aventurin rosa

Inspirasjon. Skaper pionerånd og letter ballansen og likevekten mellom det intellektuelle, følelsemessig, fysike og det åndelige plan. Fredsommelighet og oppfinnsomhet. Brukes som ritual i det medisinske hjul, hvor steinen legges på hjertet til hver av deltagerne. Fysisk for øyenproblemer, øreus og hudlidelser. Også lungene, hjertet, binyrene og muskulaturen.

Aventurin blå

Aventurin blå

Den blå aventurinen er en sterk stein, og den jobber mest på halssenteret. Den stimulerer og utvikler din sensivitet, og lukker opp for kontakten til din indre stemme. God til å kape kontakt med dine guider, og gjør det lettere å kommunisere med de. Gamle møntre og vaner vil forandre eg. Det kan være kraftig når du skal rense ut av ditt halsområde, men etterpå vil det bli lettere å fornemme og oppfatte medelser du får. Den har en jordenergi, avballanserer kundalinienergien i kroppen. Lærer deg at ånden ikke kan være uten kroppen. God for leddsykdommer og nakkespenninger. God til massajeoljer sammen med apasjetåre og bergkrystall.

Aventurin rød

Aventurin rød

Aventurin består først og fremst av kvarts og oxidier, og derfor inneholder den en rekke andre mineraler, eks fuchit, hemmatitt eller lepidokrokit. Selvtillit. Som grønn aventurin gir den hell i pengesaker og har innflytelse på økonomien.Brukes sammen med grønn for å skape overflod.

Fysisk : mot kvalme, stress og vanlig ubehag. Stimulerer kretsløpet og blodet selv.

Aventurin gul

Aventurin gul gir oppmuntring og motivasjon. Gir fysisk, intelektuel og følesemessig fleksibilitet. Forminsker sinne og surmuling.Brukes med moseagat og kunsit for å stabilisere blodsukkerbalansen. Fysisk: ved problemer med lever, milt og bukspyttkjertelen. Demper sultfornemmelsen. Mot stress og inkontinens.Chakra .hara og solar plexus

Aventurin Oransje

Har samme betydning som gul

Aventurin brun

Aventurin brun samler og avslapper. Gir som grønn aventurin, helli pengesaker og har inflytelse på vår økonomi. Har samme virkning som rød aventurin, men virker bedre på rotchakraet. Fysisk : mot kvalme, stress og vanlig ubehag. 

| Svar

Nyeste kommentarer