Jade

Jade er en bergart som hovedsakelig finnes i Kina, Burma og Mellom-Amerika.Jade består i hovedsak enten avnefritt, et amfibiummineral, eller avjadeitt, en pyroksen.Både nefritt og jadeitt opptrer i meget fine tråder eller fibrer, som filtrer seg inn i hverandre og gir bergarten en homogen tekstur med stor hardhet og seighet.Jade er en meget sjelden bergart. Først i moderne tid er forekomster blitt gjenoppdaget i Europa. Ellers er jade blant annet kjent fra Myanmar, India, Japan og Guatemala (jadeitt), fra Sibir og Brasil, fra Alaska, California, Wyoming i USA, Turkestan i Kina og fra British Columbia i Canada (nefritt). Så vel de første pælehusboere i Europa, som pre-mayafolkene i Mexico, indianerne i det nordvestlige Amerika og de innfødte på New Zealand hadde funnet frem til jade som det beste våpenmateriale.Den bruktes før til våpen, men nå passer den seg godt som smykkesten og finnes i mange farger. Vanligst er grønne og oransje varianter, men det finnes også hvite, gule, røde og blå varianter.«Jadekålen» i Det nasjonale palassmuseum i Taipei. Den er et stykke jade skåret til som et hvitkålshode og med to insekter på det. Utnyttelsen av de naturlige fargevariasjoner i jaden er med på å gjøre dette til et mesterverk.                                                     Den egentlige jade er en hard og seig bergart og brukes til pyntegjenstander og skulpturer. Det at den er så seig gjør den spesielt egnet til utskjæringer. Særlig i Kina er jade populært. Jade er ikke spesielt kostbart, men er samtidig en vakker smykkesten. Det er funnet mange kunstgjenstander i jade fra gamle kulturer, særlig i Kina, India og i Mayariket.

Jade nefrit

Jade nefrit grønn.            
Drømmestein: Hjelper deg til å verdsette dine ønsker og begjær. Gjør drømmene til virkelighet. "Alt er bestemt av gud og intet er tilfeldig"
Betraktes i Kina som en hellig stein. Den som rører steinen blir velsignet. Kjent som nyrestein.
Fysisk: Oppsluker fremmede og skadelige organismer i blodet og øker de hvite blodlegemers virkning. Brukes også mot kolik. Styrker lever, nyrer og hjerte. God mot tannsmerter og magesår..

Jade lysegrønn

Jade lysegrønn                      
Drømmestein og troskapsstein: Realiserer dine muligheter for utvikling av dine evner og troskap til å nå målet. Øker dine evner til å kunne huske og forstå dine drømmer. Frigjør undertrykte følelser gjennom drømmer. Dette oppnås ved å plassere steinen under hodeputen om natten. Lysegrønn jade står for fred, initiativ og livsvilje.
Chakra : Hjerte. 

Jadeit

Jadeit
Drømmestein:
 Hjelper deg til å verdsette dine ønsker og begjær. Å gjøre drømmene til virkelighet. „Alt er bestemt av gud, og intet er tilfeldig.“ Betraktes i Kina som en hellig stein. Den som rører steinen blir velsignet.

Jade Orange (rød)

Jade Orange (rød)                
Jade Orange (rød) står for livskvalitet og glede. Realiserer dine muligheter for utvikling av dine evner og troskap til å nå målet. Øker dine evner til å kunne huske og forstå dine drømmer. Frigjør undertrykte følelser gjennom drømmer. Dette oppnås ved å plassere steinen under hodeputen om natten.

Jade,Rosa

Jade,Rosa
Hjelper oss til å tilpasse oss den fysiske
dimensjon.Sammenbinder kropp og sjel.
Hjelper til å trekke frem energi som
fremmer egen vekst.
Chakra: 4. 

Jade, lavendel

Jade, lavendel
Healer mindreverdighetsfølelse, mistillitt, angst og stress.Gjør deg mindre sårbar overfor andres negative holdninger.Gir ny energi.
Chakra: 3 og 4. 

Jade Hvit

Jade hvit står for erkjennelse, klarhet og beskyttelse. Realiserer dine muligheter for utvikling av dine evner og tro for å nå målet. Øker dine evner til å kunne og forstå dine drømmer. Frigjør undertrykte følelser gjennom drømmer. Gir beskyttelse i de tilfeller hvor det er mest nødvendig. Styrker og innbyr til generøsitet, fortrolighet og karisma. Fysisk : reduserer syreinnholdet i magen og styrker det basiske stoffskifte. Mot migrene, forkalkning og muskelkramper. Chakra : krone

Jade fersken

Jade er kjent som drømmestein. Det sies å hjelpe å huske drømmer. Ved å plassere den under puten når du sover, så hjelper den gjemte følelser via drømmer. Jade sies at den hjelper å tune seg på andres behov og inspirere til visdom til å håndtere et problem. Den gir selvtillit . Jade har vært brukt til sykdommer i hjerte, hofter, nyre og milt. Chakra : hjerte

| Svar

Nyeste kommentarer