kalsitt / calsitt

Kalsitt er hovedingrediensen i kalkstein. Det er også et mineral som bygges opp av stalagmitter i huler. Kalsitt er også et vanlig mineral som kan finnes inne i annen stein som årer.

Kalsitt kan også finnes i stein som har eruptert, men da kun i dypet fordi den ikke vil flyte ovenpå smeltet sten.Kalsitt, utbredt mineral som i ren tilstand er fargeløst eller hvitt, men som ofte er farget av forurensninger. Kjemisk er kalsitt et kalsiumkarbonat som bruser i kald, fortynnet saltsyre. Mineralet spalter i tre retninger med en kantvinkel på 75°.  (heksagonal). Kalsitt er en viktig bestanddel av mangesedimentære bergarter og deres metamorfe ( Metamorf bergart eller omdannede bergarter blir dannet når en eller flere bergarter blir, under metamorfisme, utsatt for høyt trykk, temperatur og/eller kjemisk påvirkning. Bergartene smeltes ikke, men blir omstrukturert (omdannet) og mineralene vil bli helt eller delvis omkrystallisert. Den har hatt en metamorfose.)produkter. Kalsitt avsettes også av kilder: kalktuff, kalksinter, dryppstein, travertin. Mineralet finnes dessuten på ganger og sprekker i all slags fjell. Avhengig av hvor kalsitt er funnet, kan den variere i farge fra gult til fargeløs. Det har vært noen eksemplarer funnet hvor mineralet ble Fargede grønn, blå, grå, og til og med rødt. Hvis det er brunt eller svart i fargen, er det anses å være urent.

 

 

 

Kalsitt har god effekt på det 3., 4. og 6. energisenter som er solar plexus, hjerte og pineal / tredje øye chakraet. Reduserer illusjoner, bra til meditasjon, styrker lysmengden, forbindelse med åndelige veiledere, øker styrke, evne til tilpasning, forbindelse med sjelestjernen, følelsesmessig balanse, munterhet, letthet, reduserer angst og stress. Kalsitten varierer i størrelse og utforming.Kalsitt er i stand til å bringe ro og balanse, mellom våre følelser vår fornuft og intellekt, en av de ting travle nåtidsmennesker, kan ha vanskeligheter med å håndtere.

Kalsitt beskytter og hjelper og nedsetter vår sårbarhet, slit at vi blir rolige og veloverveide.

Kalsitt hvit

                                                                                                 
Hvit Kalsitt symboliserer kjærlighet, skjønnhet og lys, og gir oss en følelse av å være beskyttet "fra oven"
Jobber du med hvit kalsitt, vil du bli i stand til å handle i sann kjærlighet i bevisheten om at du er forbundet med noe større - med universet. At du så og si virker som kanal for universets kjærlighet, hvilket vil gi deg trygghet og tillit til livet og deg selv. Den hvite kalsitt gir deg en følelse av at du er elsket, at du er verd å elske og at du aldri er alene.
Hvit kalsitt fyller oss med kjærlighet og det vil påvirke at vi blir i stand til å tiltrekke kjærlighet utenfra.
Den er nesten alltid fylt med regnbuer som symboliserer det aller høyeste guddommelige lys. Vi kan bruke denne steinen til alle healinger, da da vi alle har bruk for å føle oss elsket og gode nok, trygge og fulle av tillit til oss selv og livet. Den vil være oss en sann venn gjennom vanskelige perioder av livet. Den hvite kalsitt tjener også som forbindelse ledd til din indre informasjon, ditt høyeste selv. Den får deg til å vokse og utnytte de muligheter og sjanser som dukker opp. Brukt til healing eller meditasjon vil den forsterke din fornemmelse av de andre steiners energi. Prøv å kombinere krystaller og hvite kalsitter under en healing - det er bare himmelsk !

Kalsitt smaragdgrønn


Hjertestein

Harmoni. God for barn som har vanskelig med å følge med i skolen. Åpner ditt hjerte og forteller deg hva du skal gjøre. Hjelper deg i de situationer, hvor du er gått i stå og ikke kan komme videre. Gir balanse i yin og yang, som forsterkes sammen med diamant.

Chakra : Hjerte, Krone    Stjernetegn : Krepsen    Nummerlogi : 7

Fysisk : Brukes til avgiftning. God ved alle alergiske lidelser og mot gikt.

Geologisk : Kalsitt er i familie med dolomit og aragonit og tilhører karbonaterne. Innhold av andre mineraler gir steinen de forskjellige farger.

Kalsitt grønn

                      
Harmoni. God for barn som har vanskelig med å følge med i skolen. Åpner ditt hjerte og forteller deg hva du skal gjøre. Hjelper deg i de situationer, hvor du er gått i stå og ikke kan komme videre. Gir balanse i yin og yang, som forsterkes sammen med diamant.

Kalsitt gul

                      
Glede:
 Gir umiddelbarhet men også selvsikkerhet og en deilig følelse av tilfredshet. „Jeg er glad og fornøyd og gleder meg over livet som det er.“ Bringer barnet frem i oss og gir fornyet livsglede. Sammen med snefnugs obsidian mot inneklemt vrede.

Calsitt honning

         
Samler energiene til en høyere enhet, og formår å skape et høyt nivå uten å miste jordforbindelsen. Står for kjærlighet og skjønnhet. Å bruke energien til sann kjærlighet og bli et med universet.

Elestial Kalsitt

Elestial Kalsitt Tilgang til høyere dimensjonale frekvenser Elestial Kalsitt er en form for Kalsitt, en kalsiumkarbonat mineral, fra ørkenen i sør-vestlige USA. Det er hvit til off-white i fargen og har en karakteristisk kruset utseende som ligner Moldavite og har dermed også blitt kalt White Moldavite. Hyppigheten av Elestial Kalsitt kobles til det tredje øye og krone chakra. Den åpner og aktiverer det tredje øyet og krone chakra, slik at ens bevissthet kan få tilgang og bli kjent med de høyere vibrasjonsfrekvenser av de høyere dimensjoner. Det hjelper en til å motta den indre veiledning som kommer fra ens sjel. Den høye vibrasjonen energi Elestial Kalsitt gir en flerdimensjonal tilkobling, slik at ens bevissthet kan være åpne for å motta veiledning og visdom. Tilknyttet Chakras Third Eye - krone Åndelige tilkoblinger til høyere dimensjoner Høyere dimensional veiledning Sjele veiledning Tilgang til høyere dimensjonale frekvenser

Kalsitt gull

Fred og indre styrke. Livsbekreftelse, oppmuntring og glede. Gir lykkefornemmelse, minsker sorg og smerte.  Man lærer så lenge man lever. Understøtter livets utvikling og modning. Lærer oss å påskjønne kjærligheten og skjønnheten omkring oss. Gull kalsitten er et symbol på sannhet, kjærlighet og visdom.Den styrker og forbinder deg med din egen indre visdom, så du er bedre istand til å finne nettopp din sannhet. Den gir oss ro og trygghet og får oss til å hvile i oss selv, slik at vi kan hente vår indre styrke frem og få ekstra krefter til å møte de utfordringene som livet gir oss. Fysisk : ved smerter i magen og lendene. Brukes ved behandling av tarmsykdommer.Gull kalsitt er meget effektiv mot nervøsitet, enten alene eller med topas. Sammen med ametyst er den effektiv mot stress. Chakra : krone og solar plexus

CALCITT ISLANDSPAT Syn: Dobbeltspat, optisk calcitt, vikingstein

vikingene brukte terninger av steintypen cordieritt eller kalsitt.De islandske sagaene fra 900-tallet registrerer detaljene om vikingreiser. De beskriver en mystisk "solstein", som skandinaviske sjøfolk pleide å lokalisere solen på himmelen og navigere på overskyede dager.
Island spar, tidligere kjent
som 
Island krystall er et gjennomsiktig utvalg av kalsitutt, eller krystallisert kalsiumkarbonat, opprinnelig hentet fra Island, og brukes til å demonstrere polarisering av lys.Det forekommer i store lett cleavable krystaller, lett delelig i rhombs, og er bemerkelsesverdig for sin birefringence. Dette betyr at indeksen for brytning av krystallen er forskjellig for lys av forskjellig polarisering. En stråle av upoliarisert lys som passerer gjennom krystallen deler seg i to stråler av vinkelrett polarisering rettet mot forskjellige vinkler, kalt dobbel brytning. Så objekter sett gjennom krystallen vises doblet.

Hvordan hjalp det vikingene?

Forskere studerte et stykke Island spar oppdaget ombord på et elizabethisk skip som sank i 1592. De fant ut at å flytte steinen inn og ut av en persons synsfelt får dem til å se et karakteristisk dobbeltpunktmønster som står i kø med retningen til den skjulte solen.

"Sólarsteinn" er blant annet omtalt i sagnet om Olav den Hellige, men ikke i forbindelse med navigasjon.

Samler lyset

Steinene skal fungere på samme måte som et moderne polariseringsfilter. De slipper gjennom lys som svinger i en bestemt retning, og utelukker eller demper lys som svinger i en annen.

Forskerne tror at vikingene holdt steinen opp mot himmelen og vridde, slik fotografer vrir på polarfilteret i et kamera.

Vikingene brukte solsteinen til å fange opp strålene som går i bølger ut fra sola, desto mer steinen skinte, jo nærmere var de å treffe lysstrålen som skinte ned fra atmosfæren. 

Forskerne tror at navigatøren holdt steinen opp i to ulike himmelretninger og vred den til strålene traff. Siden lyset stråler ut fra sola i et sirkelmønster, greide de ved hjelp av de to punktene, å regne ut i hvilken retning sola måtte være over skyene.

Deretter var det en enkel sak å holde et lys, som representerte sola, over soluret og lese av skyggen.

Kalsitt er hovedingrediensen i kalkstein. Det er også et mineral som bygges opp av stalagmitter i huler. Kalsitt er også et vanlig mineral som kan finnes inne i annen stein som årer.

Kalsitt kan også finnes i stein som har eruptert, men da kun i dypet fordi den ikke vil flyte ovenpå smeltet sten.

 

 

Kalsit blå

Som alle de andre kalsittene vil Blå Kalsitt hjelpe til å frigjøre og fjerne de følelser og blokkeringer som hindrer oss i å se vårt liv, og dets utfordringer i et utvidet perspektiv.

Dens spesielle fokus rettes mot halschakraet og relaterer seg til kreativitet og kommunikasjon.

Med kreativitet tenker jeg på at det skjer noe nytt, og blå kalsitt hjelper til å åpne deg mot din orginalitet uansett om du er en skribent, maler eller kreerer kunsten som er kjent som livet.

Denne krystallen kan guide deg fra "dype brønner" og "veiblokkeringer" til nye stier i livet ditt.

Vedrørende kommunikasjon kan den hjelpe til med å lette kommunikasjonen mellom motsetninger. Den helper til å løsne bastante meninger og å lytte til andres meninger uten motstand.

Dens kjølende farge hjelper også til med å uttrykke tro og meninger; avslappet og uten sinne.

Generelt er dette en beroligende krystall som roer ned overarbeidede nerver. Noe finner den også fin å bruke dersom man har søvnproblemer.   

Kalsit rød

Gir følelsesmennesker god jordforbindelse.
Gir styrke og mot.
Chakra: 4.

Mangano Kalsitt

Fyller kroppen med kjærlighet

Hjelper deg å være elskelig og kjærlig. Gir ro og harmoni. En god hjelp til å koble av , å slippe tankene fri, og som suplement til meditasjon. Brukes sammen med blondeagat til dåpsgave og til den nyfødte. En flott steion for å skape bånd mellom mor og den nyfødte. Den åpner, renser og stimulerer hjertet og solar plexus chakra. Renser bort traumaer fra følelser i kroppen, om det er i dette liv eller tidligere livtraumaen har oppstått
Reduserer illusjoner , bra til meditasjon
styrker lysmengden , forbindelse med åndelige
veiledere ,øker styrke ,evne til tilpassning
forbindelse med sjelestjernen ,følelsemessig balanse,munterhet ,letthet ,reduserer angst,stress.Chakra : 4.

Kalsitt gylden


Reduserer mindreverdighet, misunnelse, sjalusi, angst og bekymringer.
Styrker framvekst av egen vilje og kraft.
Chakra: 3, 4 og 6.

| Svar

Nyeste kommentarer