Larimar

Larimar

Larimar, er et sjeldent blått utvalg av silikatmineralpektolitten som bare finnes i Den dominikanske republikk, i Karibia. Fargen varierer fra hvit, lyseblå, grønnblå til dypblå. Pektolitt er vanligvis et mykt og veldig delikat mineral som består av tette utstrålende fibre, men noen ganger er fibrene tøffe og sammenlåsende og gjør det veldig solidt. Larimar-sorten er av den tøffe typen og dermed evne til å tåle utskjæring og faseting.Larimar er også kalt "Stenen fra Atlantis". Dette fordi en spirituelt overholde som engang levde i Trinidad og Tobago og som grunnla flere Yoga senter rundt om i USA, Australia og Syd Amerika, påsto at noen av øyene i Karabien, spesielt Den Dominikanske Republikk en gang var endel av det tapte kontinent Atlantis.Edgar Cayce "Den sovende profet" (1877-1945), indikerte at deler av Atlantis kunne finnes i Karabien. Han påsto også at man ville finne en blå sten med ekstraordinære healingevner, noe som i beskrivelsen passer på stenen Larimar.Det er godt kjent at Larimar-stenen, den blå skjønnheten fra Karibien, eksisterer kun i en region i verden; Bauruco i den Dominikasnke republikk, ikke langt fra grensen til Haiti.

Det er en legende som Larimar opprinnelig ble oppdaget i 1916, og dens lokalitet ble senere glemt. I 1974 fant Norman Rilling, et besøksmedlem i US Peace Corps, lokaliteten sammen med Miguel Méndez, en dominikanske innfødt. Sammen heter de denne steinen Larimar, som er en kombinasjon av "Larrisa" (Mendeszens navn) og "Mar" (sjø på spansk). På grunn av sin mangel og begrensede kilde er Larimar vanskelig å skaffe seg utenfor Karibien.Fargen på Larimar er forårsaket av kobberinneslutninger. Fargen er sjelden solid; Det er nesten alltid blått med sammenhengende hvite linjer og grove sirkler. Et strålende mønster av krystallnåler kan ofte observeres innenfor Larimar. Den blå fargen kan variere i intensitet fra veldig lys til grønn-blå til dyp himmelsblå. Dybere blå farger og mindre hvite er mer ønskelige.
 Selv om Larimar har en veldig attraktiv farge, er den en myk edelsten og er lett ripet. Fargen kan også falme ved langvarig eksponering for sterkt sollys. Dette, kombinert med knapphet, begrenser sin popularitet som en vanlig stein
 
 
 
 

 

Fordi Larimar anbefales for stress, i The Book of Stones av Robert Simmons og Naisha Ahsian, sies det at Larimar kan være nyttig for fobier,panikkanfall,stressrelatert ubalanse og overdreven sinne eller frykt. De sier også at det hjelper til medå bryte ned veggene man har bygget rundt hjertet for forsvar,og tillater emosjonell frigjøring og rydding av dype og følelsesmessige mønstre. Det hjelper en å koble seg til en tidligere, mer naturlig tilstand av lekenhet og gledelig barnslig energi.

Larimar sies å hjelpe oss å se hendelser fra et annet perspektiv;det mykner, opplyser og helerpå en fysisk, følelsesmessig, mental og åndelig måte, stimulerer hjerte, svelg, tredje øye og krone. chakraer som letter indre visdom og ytre manifestasjon.

Det representerer fred ogklarhet som utstråler helbredelse og kjærlighetsenergi.Det anbefales for personer som er stresset. Det sies å være en helbredendestein. I The Book of Stones skriver Robert Simmons "Larimar er en stein med enorm fordel for halschakraet, og gir kraften til klar kommunikasjon og den følelsesmessige styrken og stabiliteten som gjør det mulig for en å snakke fra hjertet ... "Det støtter en tilstand av trygg velvære og bevissthet om ens kapasitet." "Avslapping er en av fordelene med Larimar. Den beroliger den følelsesmessige kroppen, frigjør uønskede vedlegg og lindrer stress. Når man bruker steinen, føler man seg omgitt av en oase av ro, alltid klar over den grunnleggende 'all-rightness i verden, uavhengig av forbigående omstendigheter. Larimar kan avkjøle varme humør og lede overflødig lidenskap i fred. " "I meditasjon kan Larimar hjelpe en å se og frigjøre seg fra usunne indre bånd til andre mennesker, eller til prinsipper som ikke tjener ens høyeste gode." "Å plassere Larimar-steiner i hjemmet eller arbeidsmiljøet ditt vil sikre en behagelig og rolig atmosfære. Ved å bruke steinen på halschakraet i et anheng eller i en legging på steinene, vil det bidra til å slippe løs stemmen til ens dypeste visdom. . " Og selv om ingen vet sikkert om effekten av Larimar,kan ingen benekte den åpenbare skjønnhetenog virkningen av en stein som denne herlige er uomtvistelig.

| Svar

Nyeste kommentarer