Topas

Topas fra Hurum, Foto: Jørn Hurum

Topas

Edelsten
Topas finnes som fargeløse, transparente, gule sherry-brun, lyserød og blå. Stammer fra USA, Mexico, Brasil, Uralbergene, Sibir, Pakistan, Japan, Burma, Sri Lanke, India, Nigeria og Afrika.  
 
Topas er en smykkestein, et hardt, gjennomsiktig, krystallinsk mineral bestående av fluorholdig aluminiumsilikat. Topas er som regel fargeløs, eller lyseblå, men forekommer også i gule til oransjebrune, rødlige og rosa.
Farge: klar, blå, brun, oransje, grå, gul, grønn, rosa og rødrosa

Topas blå                                
Reisestein.
Gir talegaver og evnen til å kunne uttrykke seg klart. Fjerner arroganse og ukontrollerte passion. Fører kropp, sjel og ånd sammen til et mere perfekt hele og helse.. Topas er god dersom du vil gjøre deg fri fra et avhengighetsforhold. Både menneskelig og dersom det dreier seg om avhengighet til alkohol, medisin, tobakk, eller stoff. Topas renser blod og sinn og gir oss mot til å stå alene, uten støtte av andre Topas har også ry for å lære oss å gi omsorg og kjærlighet til våre medmennesker. Den skal også gi god og dyp søvn, samt et optimistisk sinn.  Topas avslører og beskytter mot uærlige mennesker. Hjelper på uteblitt menstruasjon. God for lever, fordøyelse, blodkar og kretsløp. Loyalitet og sannhet.

Topas klar                                    
Kjærlighet og lystighet.
 Gir personlighet og kreativitet, mens det samtidig skapes tillit og tro til dine beslutninger. Topas gir potens, makt og innflytelse. Brukes til å skape velstand. Kan med suksess endre ens personlige tilværelse, forsterke oppmerksomheten og uttrykksmåte.

Den gule Topas regnes for å bidra til opphøyet ro, visdom og besindighet.

Topas er god dersom du vil gjøre deg fri fra fra et avhengighetsforhold. Både menneskelig og dersom det dreier seg om avhengighet til alkohol, medisin, tobakk, eller stoff. 

| Svar

Nyeste kommentarer