Helenitt / Gaiastein

Helenite er en fantastisk stein laget av smeltet vulkansk steinstøv fra Mount St.Helenitt ble først opprettet ved et uhell etter utbruddet av Mount St. Helens i 1980.
Arbeidere fra Weyerhaeuser Timber Company forsøkte å redde utstyr som ble skadet etter vulkanutbruddet. Ved hjelp av acetylenpistoler la de merke til at den intense varmen smeltet den nærliggende vulkanske asken og steinen og gjorde den til en grønn farge. Etter hvert som ryktet om oppdagelsen spredte seg, noterte smykkeselskapene seg og begynte å finne måter å reprodusere helenitten på. Helenitt er laget av oppvarming av steinstøv og partikler fra Mount St. Helens-området i en ovn til en temperatur på ca. 1480 °C. Selv om helenitt og obsidian begge er former for glass, er helenitt forskjellig fra obsidian ved at det er menneskeskapt. Helenitter finnes også som menneskeskapt glass laget av smeltet vulkansk steinstøv fra Mount St. Helens og markedsført som en edelsten.
Den selges som fasett grov, fasettert steiner, tromlet stein og montert i ferdige
smykker. Materialet er produsert i en rekke grønne, røde og blå fargetoner, som produseres eller forbedres ved å legge fargestoffer til smelten. Turister som besøker Mount St. Helens er det primære markedet for nyheten farget stein smykker laget med helenite.
Perlearten av Helenite er kategorisert som silikat og på Mohs skala registrerer den bare på en 5
for hardhet. Selv om det er variasjoner i disse dataene. Andre ressurser og perleleverandører lister Helenite i en hardhet på 6 til 7,5 på hardhetsskalaen.
Steinen har blitt markedsført av smykkeindustrien på grunn av sin smaragdlignende
farge, god brytningsindeks og holdbarhet. Det blir sett på som et billig alternativ til naturlig forekommende grønne edelstener som smaragd og peridot. Helenite kan også komme i forskjellige røde, grønne og blå varianter.
Andre navn for den
er Monter St. Helens obsidisk, Smaragd obsidian rubin , selv om det vanligste begrepet som brukes er Helenitt. Det er imidlertid viktig å merke seg at selv om Obsidian er referert i navnevarianter, Helenite er ikke en obsidian. Obsidian er preget av naturlig forekommende vulkansk glass. Asken har en grunnleggende sammensetning som ligner den magmatiske bergarten kjent som dacite. Tallrike spor og mindre elementer forekommer også i asken.
Helenite kommer ikke i noen annen farge enn rød eller grønn.
Helenite er ikke sjelden. Det er billioner av kubikktonn av denne vulkanske asken og gjørmen tilgjengelig for å lage dette materialet. Alle med varmekilde kan lage den, og mange er laget i bakgårds smelteverk og profesjonelt satt opp laboratorier.
Helenite er en fantastisk stein laget av smeltet vulkansk steinstøv fra Mount St.

Gaia Stone

 


Tilkobling til Moder Jord, kjærlighet og følelser ♥♥

Gaia Stone er en smaragd-grønn farget stein, forsterket av mennesket, men dannet fra vulkansk aske.  .
De har begge energiene til både thymus chakra og hjertechakraet ... og bærer en sterk vibrasjon av kjærlighet og medfølelse. Betydningen av steiner som disse herlige grønne krystaller er kraftig. Den uttrykker gudinnens energi og kjærlige relasjoner.

Hyppigheten av Gaia Stone kobles til hjerte chakraet. Det åpnes, aktiverer og justerer hjerte chakraet slik at man fritt kan utstråle energi av ens hjerte sentrum,  Det gjør det mulig å koble til og bli kjent med energiene fra moder jord.

Det hjelper en med alle former for relasjoner ved å rette energier og dermed bringe harmoni til alle situasjoner.

Energien av Gaia Stone er beroligende å hjerte chakraet og ens emosjonelle kroppen, og dermed hjelpe med helbredelsen av følelsesmessige sår og tillater en å ha et hjerte-sentrert bevissthet hele tiden.

De vil støtte til utviklingen av både magiske og synske evner ... spesielt synske visjoner eller klarsyn.

| Svar

Nyeste kommentarer