Sugulitt

Sugulitt


Sugilitt er et relativt sjeldent rosa til lilla silikatmineral, som er den mest utbredde gruppen mineral i jordskorpa . Sugilitt krystalliserer seg i det sekskantede systemet med prismatiske krystaller. Krystallene blir sjelden funnet, og formen er vanligvis massiv.Sugilitt er en ny stein, den ble oppdaget første gang i 1944 ,Sugilite er oppkalt etter Ken-ichi Sugi, japansk petrolog som først oppdaget mineralet på Iwagi-øya, Shikoku, Japan i 1944.Sugilitt danner oftest kompakte masser med en lysebrun gul til en lys magentafarge. Materialet gir attraktive cabochons, perler, dekorative gjenstander. Halvgjennomsiktige steiner blir tidvis fasettert. Krystallprøver er veldig sjeldne.Sugilitt er også kjent som Wesselite, fordi det ble funnet gjennomsiktig fasettbart materiale med intens lilla farge i Wessels Manganese Mine nær Hotazel, Sør-Afrika.Navnet Cybelene har også blitt brukt på Sugilite.Den  kom først på markedet på 80-tallet.Det er en ugjennomskinnelig stein med en dyp lilla/purpur farge.Den blir stort sett solgt i forholdsvis små biter fordi den er ganske kostbar.     

 

Sugilite er populært i smykker, i tynne seksjoner som kan poleres eller kuttes i cabochons og monteres i sølv eller gull i ringer, anheng og øredobber.
På 1980-tallet ble perlen sterkt promotert på hjemmehandelskanaler og internettauksjonssteder.
Med en Mohs-skalahardhet på 5-1/2 til 6-1/2 er sugilite noe
holdbar. Vær imidlertid forsiktig med å tørke støv fra sugilite fordi husholdningsstøv inneholder kvarts, noe som kan forårsake riper. Det anbefales å rengjøre sugilite edelstener ved hjelp av såpevann, skylle godt og tørke med en myk klut. Ultralydrensere og damprensing anbefales ikke. Fjern alltid smykker eller edelstener før du trener, rengjør eller deltar i fysiske aktiviteter som sport. Oppbevar sugilite edelstener vekk fra andre edelstener for å forhindre riper, innpakket i myk klut eller plassert inne i en stoffforet boks. 

              

 

Elskov av tiden

Dens energi kan hjelpe deg med å bli klar over hvorfor du inkarnerte til jorden på dette tidspunktet, og kan hjelpe deg med å være mer kjærlig, tilgivende og medfølende overfor dine kjære.sterk kanaliseringssten, gir åndelig bevissthet, kjærlighet og visdom, åpner for kompromiss, fremkaller minnelige løsninger, oppløser sjalusi, fremmer tilgivelse, lindrer stress, aktiverer kundalinikraften  Sugilitt kan brukes til å høyne ens oversanselige oppmerksomhet.Den er fin å ha i hånden eller på det tredje øye under meditasjon, og den blir brukt for å oppnå visdom. Den vil også hjelpe til med å integrere begge hjernehalvdelen. Vanligvis bruker du bare den en av dem.   Sugilitt fremmer dine clairvoyante evner men uten at du behøver å være redd for å miste noe av deg selv på veien.       Den er en ypperlig stein for personer som er hypersensitive eller høyt åndelig utviklet, og som har problemer med å være til stede i kroppen.  Den vil minne dem på hvorfor de er her, og hjelpe dem med å føle seg vel i kroppen.                      Den kan hjelpe deg til å tro på deg selv og slippe frykten for det ukjente. Den hjelper deg til å flyte med det nye og det nyoppdagede i deg selv.  Skaper forbindelse mellom kroppens trivsel og velvære i sinnet. Meditationsstein. Gir tilgivelse til en selv og til andre. Hjelper til med å få svar på spørsmål som ‘hvorfor er jeg til?’. Beskytter mot livets mest barske realiteter, og muliggjør en aksept av at være her, og at leve her og nu. Chakra alle

| Svar

Nyeste kommentarer