Turkis

persisk turkis
turkis fra tibet

Turkis

Turkis finnes i mange blå og blågrønne nyanser. Den er ugjennomsiktig og fargene kan være himmelblå, isblå og grønnblå. Fargene i steinen kommer av dens innhold av metall. Den dypblåe inneholder mye kobber og den grønnblå inneholder mye aliminium. Noen har også innhold av jern. De mørke årene i steinen er ofte limonit.  Turkis betyr tyrkisk stein, men de beste eksemplarene kommer ikke der fra,men lenger mot øst.

Steinen kan endre farge om du får fettstoffer på den, eks fra matlaging, kosmetikk osv så du bør sjekke steiner før du kjøper dem om noen har tatt på de med fettede hender.Her hos meg kan jeg garantere at de var fettfrie. Turkis har vært en av de mest verdsatte steinene i historien, de er brukt av oldtidens egypt, persene, tibetanerne, i fjerne østen, aztekerne, inkaene og indianerne.

Det finnes mange historier om turkisen og dens egenskaper. I østen sies det at den gir beskyttelse mot negative krefter, men bare om den blir gitt til noen av kjærlighet. Der sies det også at om du bærer en turkis, og nymånens stråler faller på den vil det gi store rikdommer til deg.  Turkis ble også brukt for å styrke sinnets følsomhet og redusere kaos i tankene. Indianerne har brukt turkisen for å beskytte sine gravsteder, og medisinmannen  hadde turkis på seg ved religiøse seremoniernår de ropte på himlenes mektige ånd. Mange brukte turkisen som beskyttelseamulett rundt halsen . Fargen symboliserer himmelen og forbindelsen mellom ånd og materie.

Turkisen er en mesterhealer, og er den stein som hjelper mest på fysiske sykdommer. Det sies at har du problemer med leveren, og legger turkisen på, så vil den miste sin farge og bli gul. Den går ofte til grunne for eieren sin. Den er anbefalt til anorexia, fordøyelsesykdommer og styrking av indre organer. Skal legges over det syke området, og da skal energiene økes på dette sted.Hvis en blå turkis mister farge, kan det bety at eieren trenger hvile. Turkis har en beroligende virkning på den fysiske kroppen, styrker og fornyer den. Når man bærer den rundt halsen beskytter den og styrker immunforsvaret. Sies også å kunne åpne et lukket halssenter. Turkis gir en følelse av samhørighet og kjærlighet. Husk at det finnes mange fargete howlitter og magnesitt som blir solgt som turkiser.

| Svar

Nyeste kommentarer