Dolomitt

Dolomit (dolomit-spat) er et kalcium-magnesium karbonat, som har fått sitt navn efter den franske Mineralog D. Dolomieu. Den finnes som både mineral og klippesten, men klippestenen kaldes ofte for "dolostone", som ligner limsten.Ren dolomitt er fargeløs eller hvit, men mineralet kan også ha grå, gul, brun eller rød farge på grunn av forurensninger. Mineralet danner ofte salformede aggregater med svakt kurvede flater. Det har perfekt kløv (rombisk) i tre rettninger hvor alle vinklene er ulike 90o. Pene krystaller er kjent fra Sørfold, Elverum, Otta og Stange.

DolomittMed Dolomitt lærer du å fokusere dine tanker og å konsentrere deg om ditt prosjekt. 
Den kan hjelpe konsentrasjonsbesvær, eventuelt kombinert med en grønn calsit. Hvis du arbeider med noe som står ditt hjerte nært, så er det en god ide å bære dolomit over hjertecentret. Den arbeider med de fine sarte og feminine energier, og derfor også god med Amazonit og Rosenkvarts. Hvis du går gjennom en sorgbearbeidelse, vil den kunne fastholde deg til det vesentlige og lære deg å håndtere din sorg på en konstruktiv måte. 
Dolomitt er spesielt god dersom du står ovenfor endringer fra universet. Når du har utviklet deg så mye eller skal vi si; flyttet deg så mye at du får en høyere energi, en lettere energi.
Har du blokkeringen kan stenen virke meget ubehagelig, fordi den går inn med sin energi akkurat der blokkeringene finnes, og du får kjenne hvor disse er, med de følelser dette kan frembringe.
Har du humørsvingninger så er dette stenen for deg. Den styrker den sensitive og bløte/feminine aspekt og gir
deg evenen til overbærenhet, åpenhet og klarhet. 
Den hjelper deg til å være deg selv slik at du kan forene de motsetninger som finnes inne i deg.
Den er god dersom du føler at du springer fra deg selv og dine bekymringer; pessimisme og grublerier.
God for alle chakra men spesielt hode og rot chakraet.  Dolomitt bæres i lommen eller på kroppen og kan anvendes som eliksir. Stanser utsiving av energi fra chakraer.

| Svar

Nyeste kommentarer