Tiger,okseog falkøye

Tigerøye

Tigerøye er en kvartsvariant 

Opprinnelig har dette vært et annet mineral, krokidolitt. Dette er et blått, fibrig mineral.Senere har det kjemiske miljøet i bergartene forandret seg slik at krokidolitten sakte men sikkert ble erstattet med kvarts av sirkulerende grunnvann.Slik ble fiber for fiber av krokidolitten erstattet av kvarts. Det er fibrene som gir opphav til steinens lysspill, mens fargen kommer fra jernoksid.Samler og forener solen og jordens energier. God til å samle spredde og detaljerte  informasjoner. Er i harmoni med jorden, gir stabilitet og drivkraft. Inneholder solenergi som fremmer de umiddelbare uttryksmuligheter. Disiplinerer seksualiteten og det følelsesmessige i livet. Tigerøye gir skarpsindighet, konsentrasjonsevne og snarrådighet i vanskelige og farlige situasjoner. Tigerøye er en god hjelp i en forhandling, fordi den hjelpe eieren til å komme inn til problemets kjerne. Den gir overblikk, skarpsindighet og klar tankegang.

Tigerøyet styrker viljen og selvtilitten hos de som går med den på seg, og den gir god beskyttelse.

 

Steinen har forbindelse med magesenteret som er det laveste følelsessenteret hvor man kjemper med følelser som mindreverdighet, usikkerhet, tvil, angst, bekymringer, trass, sjalusi, og misunnelse.
Tigerøyet hjelper oss å overvinne disse følelsene og styrker selvtilliten.

 

For de som er fulle av bekymringer, er det godt å ha tigerøye i lommen og ta den i hånden av og til.

Mange av de følelsene som vi oppfatter gjennom magesenteret kommer ofte frem som magesmerter.
Hvem kjenner ikke mageknip når vi har bekymringer?
I slike tilfeller er det utmerket å velge tigerøye som reisekamerat, eller legge steinen på magen til smerten forsvinner.
Pga forbindelse med magesenteret er det naturlig at tigerøyets healing egenskaper blir forbundet med fordøyelsesorganene, tykktarmen, milten, og bukspyttkjertelen.
Det er derfor den brukes til healingutleggelse ved andre og tredje energisenter.Mange legger tigerøye på øynene hvis de er trette eller ved tinningene for å redusere hodepine.Sammen med steinen følger det mere maskulin energi, og den styrker følsomhet og intuisjon og kobler sammen det åndelige og det fysiske.For klarsynhet og visjoner men den er også jordnær. Fokuserer på hukommelsen og virker beroligende på tvil og misunnelse. Hjelper til å rense blodsystemet for alskens gifter. Styrker vilje, selvtillit og intuisjon. Det er sagt at man ikke skal legge denne steinen under hodeputa fordi den kan fremkalle mareritt!chakra solar plexus

 

 

 

 

Okseøye

Okseøye er oppvarmet tigerøye                             
Sikkerhet. Okseøye er god til å formilde og berolige. Gir klarhet og overblikk. „Alt hva jeg ønsker, kan jeg få.“ Øker evnen til å kunne fokusere og skjeldne vesentligt fra uvesentligt. Okseøye arbeider sammen. Okseøye kombinerer ånd og materie. Den er energirik. Styrker din arbeidskraft, vilje, selvtillitt, beskyttelse, følsomhet og intuisjon.Den reduserer usikkerhet, tvil bekymringer, undervurdering av deg selv, sjalusi, misunnelse, spisevegring og trassighet.Den øker konsentrasjon, gir trygghet og jord-kontakt.Okseøye kan hjelpe hvis det har vært konflikter med foreldre. Den tillater deg å se inn bak tingene.Stenen fremmer konsentrasjon, den jorder, balanserer energier, gir indre styrke og øker din kreativitetOkseøye er beroligende.Det sies at den gir hell i spill. Sammen med grønn aventurin vil den både gi hell i pengesaker, i kjærlighet og i spill.Denne kombinasjonen vil fysisk virkeliggjøre alle dine drømmer og håp, som du gjennom dine tanker og handlinger har skapt karmisk mulighet for å ta i mot.Rot Chakra ved halebeinet er våre røtter, vårt knutepunkt til jorden, vårt energi senter. Vanlige ubalanser er at vi er for lite tilstede i oss selv og dermed ikke tilstede i vår kraft.Vi rømmer fordi vi tror at det er noe å rømme fra.Virkeområdet er energisenter 1, 2 og 3 — og det vil si rotchakra, harachakra og solar plexus.

Falkeøye

Falkeøye, smykkesten i kvartsgruppen, særlig karakterisert ved et brunt til blålig skimmer, som på slipt eller polert flate viser seg som trådsmale lysstriper (kattøyeeffekt, chatoyans). Lysspillet skyldes innleirede parallelle fibrer av amfibolmineralet krokidolitt. Steinen benyttes til kunstgjenstander og smykker.  Falkøye er en kvartsvariant med silkeglans, og det er inneslutninger, striper som gir øyeeffekt.Den har som falken, overblikk fra oven, og lar oss se vår situasjon, og å kunne gjennomskue og se ting som de er. Hjelper oss å nå vårt mål. Fysisk _ forvirring, angst og nervøsitet kan oppløses, ved at du holder steinen over ditt hjerte en stund. Hjelper også å samle tankene og øke konsentrasjonen ved å legge den mot pannen. Stjernetegn :steinbukken. Chakra : rot og krone. Nummerologi 6

Tigerjern

Tigerjern eller Mugglestein er et mineral som har kombinasjoner av tigerøye, rød jaspis og hematitt.  Har den et høyt innhold av tigerøye, så kan den minne om pietersit. I den australske utgaven som blir kalt Muggle , er det mer av rød jaspis.     Står for Beskyttelse. Styrke, balanse og vitalitet. God ved å få igang og klare kunstneriske  og kreative utfoldelser. Gir et løft og skubb fremover , og skaper balanse mellom det kunstneriske og matematiske .Chakra Rot og solar plexus

| Svar

Nyeste kommentarer