Akvamarin

Berylvarianten Akvamarin fra Grimsrudbukta.av Trond Owe Bergstrøm
fra pinterest
Mineral fra Norsk Bergverksmuseum
fra naturhistorisk museum

Akvamarin

Akvamarin er et krystalisert berylliums mineral. Navnet betyr sjøvann, og kommer fra fargen som streker seg fra dyp blå til grønn. De med en sterk lyseblå farge regnes som de mest verdifulle. Merk at blåfargen kan blekne ved langvarig lyseksponering.  Kjente lokaliteter er Brasil, Zambia og Vietnam. I Norge forekommer mineralet blant annet i Hurum og på Iveland. Stenen brukes ofte som smykkesten når kvaliteten er god nok 

 

 

 

Frihet. Gir en følelse av glede, livsmot og letthet. Nedbryter selvdestruktive tanker. „Mitt liv er som en deilig drøm - lett og ubesværet.“ Står for det håndgripelige og det logiske. Gir mere toleranse og mindre fordømmelse. Viser deg sannheten om universet. Er blitt brukt som beskyttelse mot skader i kampsituasjoner..
Farger med ulike nyanser av blått eller grønt. Beroligende, avstressende, fremmer kreativitet, ”motets stein”, lindrer frykt og fobier, mental klarhet, selvutfoldelse. En skikkelig ”Gladstein”. Anbefalt mot hode- og nakkeproblemer. Livsglede, håp og optimisme. Nedbryter selvdestruktive barrierer. Styrker intelligens og overbærenhet. Påvirker hals og kronechakra. Akvamarin er steinen for logikk, et skarpt hode og sunn fornuft. Den menes å fremme fornuftig tenkning og å hjelpe ved eksamener. Når denne stein dukker opp i en tydning, angir det, at spørreren tviler på verdien av selve tydningen.

| Svar

Nyeste kommentarer