Peridot

Peridot er en olivengrønn halvedelstein. De rene krystallene, den grønne smykkesteinsvarianten av mineralet olivin kalles peridot. Peridot er dannet under enormt trykk i nærheten av mantelen i jordas indre. Siden har den blitt presset opp til overflaten. Peridot har hardhet under 7           En liten øy som heter Zabargard (tilhører Egypt) er dokumenter som den første plassen hvor Peridot ble funnet for fire tusen år siden. Tidligere krigere som besøkte St. John´s Island (nå kalt Zabargard) introduserte denne stenen til Europa når de returnerte fra kamphandlingene. Peridot er nevnt i mange gamle referanser som Crysolite. Den er nevnt i bibelen, og tidlige kristelige anså den for å være en hellig sten. Også idag bærer katolske biskoper tradisjonelt denne stenen eller en ametyst som et symbol på renhet og moral. Peridotet ble trodd å være en sten for våren av våre forfedre. De anså den å være en gave fra mor natur. Napoleon fikk laget en gave med peridot til Josephine som et symbol på deres udødelige kjærlighet og gjensidige beundring.
I tidlige tider ble det også sagt, iflg. legendene, at det å drømme om peridot var et forvarsel på fare.

Peridot

 

Klarsyn.
Peridot er en sten som er vakker og gir lys. Kun spirituelle eller klarhjernede personer bør bære peridot. En person med for mange jordiske problemer vil ikke være i stand til å forstå hvor vakker peridoten er. De meget spirituelle kan bære denne rund halsen med peridoten hvilende på halschakraet for å føle dens effekt.
Peridot er kjent for å ha healende effekt på galleblæren og lever.
Peridot er brukt som en kraftsten i utallige år og den bringer fram emosjonell balanse og hjelper oss å bli healet fra tidlig emosjonelle sår. Den opplyser veien til hjertet og healer ødelagte ego.
Anger, bitterhet, sjalusi og irritasjon er vanligvis et resultat av sårede hjerter. Noen ganger også fra sårede ego.
Peridot hjelper oss å flytte oss fra sårene og forstå våre relasjoner. Den legger til intelligens i romantiske situasjoner og gir deg en liten dytt med forståelse i hjertesaker og beskytter deg fra hjertesorg.
Peridot er spesielt god for å heale healeren.
Den er en sten som er visjonær og bringer forståelse for skjebnen og årsakene. Den løsner negative vibrasjoner og gir klarhet og velbefinnede.
Peridot er også en pengesten. Bruk den for å tiltrekke deg penger og muligheter på din vei. Citrin vil hjelpe deg å beholde pengene.
Stenen er spesielt god ved sjalusi. Den hjelper til å fjerne de mørke destruktive krefter dette resulterer i. De egyptiske høyprestene brukte denne for å beskytte seg mot sjalusi fra faraoenes krefter.
Peridot renser, styrker og regenererer alle organer, stimulerer ny vekst som om du hadde drukket en helsedrikk.
Hjelper og stress, depresjon, sinne, frykt, sjalusi, angst, nervøsitet, influensa, diabetes og er spesielt god for å unngå marerittaktige drømmer.
Vibrerer i chakranene 5, 6 og 7.

| Svar

Nyeste kommentarer