ALEXANDRITT

ALEXANDRITT
 
 
Det er et sjeldent, mineral som består av krystallisert beryllium alluminat. Navnet kommer fra de greske ordene for gyllen og krystall. Chrysos og beullos.
Det både hardt og meget holdbart, som regel rent, uten for mange inneslutninger og meget velegnet til bruk i smykker. Fargene kan varierere fra grønnaktig til gyllen brun, som er den mest ettertraktede.
Mineralogen Adolf Erik Nordenskiöld ga stenen navnet alekexandritt til ære for den russiske Tsar Alexander II fordi den første alexandritten ble funnet i Russland på hans fødselsdag. Nærmere bestemt i et område for smaragdgruver i Uralfjellene i 1831. Siden denne stenen kommer fra Russland er det også et interessant sammentreff at landets nasjonale farger er nettopp rød og grønn. Noen av de fineste stenene blir fortsatt funnet i Ural fjellene og det er også de som har størst historisk verdi. Det er funnet stener som etter sliping er over 30 karat. Andre funnsteder er Sri Lanka, Brasil, Zimbabwe og Madagaskar.
 Alexandritt er en meget sjelden og kostbar sten som skifter farge fra blek gul til blek gulgrønn eller gulbrun i dagslys. Alexandritter fra Uralfjellene i Russland er grønne i dagslys og rubinrøde i lampelys (alexandritt effekt). Andre stener kan være gulaktige og rosa i dagslys og bringebærrøde i lampelys.Den ideelle fargeforandringen er fra smaragdgrønn til purpurrød men denne er meget sjelden. På grunn av at stenen er så sjelden og har envnen til å forandre farge så er ideelle alexandritter blandt verdens dyreste edelstener.Ekstra fine eksemplarer på 3 - 5 karat kan komme opp i over kr 300.000.- Uansett størrelse så er dette en sjelden sten. En ring med stor purpurrød sten som skifter farge er derfor mest sannsynlig en syntetisk krysoberyll eller syntetisk korund med fargeskift.Om du vil vite mer om KRYSOBERYLL og ALEXANDRITT (hva er forskjellen osv.) kan du lese mer: http://www.ajsgems.com/Chrysoberyl.h

Forsterker din selvtillit og øker evnen til å kunne oppleve livsglede. En sjelden edelstein når det gjelder å gjenskape kraft. Å kunne komme tilbake til din opprinnelse for å forstå livet og utiklingen i ditt liv.  Fysisk : ved sykdom i milt, testikler, bukspyttkjertler, nervesystemet. Hjelper kroppen å oppta proteiner. Chakra Hals

| Svar

Nyeste kommentarer