Heliotrop / Blodjaspis

 

Blodstein er en ugjennomsiktig, mørkegrønn chalcedony med røde flekker. Et gammelt navn som fortsatt brukes i Europa er heliotrope (gresk - solvender). Brukes ofte  for menns ringer og for andre prydobjekter. Mineralaggregatet heliotrop er en varietet av jasper eller chalcedony (som er en kryptokrystallinsk blanding av kvarts).
De røde inneslutningene skal ligne flekker av
blod; derav navnet "blodstein". Navnet "heliotrope" stammer fra ulike gamle forestillinger om hvordan mineralet reflekterer lys.
Bloodstone er en  kryptokrystallinsk kvarts. Det arver fra at en conchoidal brudd og en hardhet på ca 6,7-7 på Mohs hardhet skala.
Heliotrope) kan klassifiseres som en jaspis- eller Chalcedon med kvarts, og er vanligvis en kombinasjon av de to. Det er vanligvis definert som en mørkegrønn Chalcedony med blodlignende flekker av rød jaspis eller jern oksid
Det oppstår som massive formasjoner, alt fra mørkegrønn til grønnblå eller grønn-svart, og kan være gjennomsiktig til ugjennomsiktig med en voksaktig, harpiksaktig
glans. I tillegg til flekker og striper av rød jaspis inneholder noen formasjoner inneslutninger som er gule eller hvite, mens andre som mangler inneslutninger, kan være helt grønne. Bloodstone har blitt referert til somblod jaspis og prøver med bare gule inneslutninger har blitt kalt Plasma.
I den gamle verden ble det ansett å være
en halvt dyrebar stein eller perle, og ble mye brukt som skilttetninger og i smykker, samt å bli skåret inn i dekorative kopper, små vaser og statuetter. 

 

  

Å leve nu og her. Til å fornye de fysiske følelsesmessige og psykiske energier. Likeledes for nye vennskaper og andre forbindelser. Viser veien til uselviskhet og idealisme. Øker evnene, kreativiteten og gir beslutningsdygtighet. God til å bruke sammen med herkimer diamant ved et nytt stevnemøte Den har blodstillende egenskaber og brukes derfor til alle former for blødninger, for eksempel voldsomme menstruationer. Den er bra mot depresjoner, blærekatarr og hemoroider.  Den motvirker blodsykdommer og feber.Det er en stein som arbeider langsomt – men intenst.

| Svar

Nyeste kommentarer