Hyperstein

Hyperstene er et vanlig bergdannende silikatmineral som tilhører gruppen ortorhombiske pyroksener.      Inneholder jern og magnesium, med  inneslutninger av goethit og hematitt. Den oppstår i flytende magma i forbinnelse med vulkanutbrudd. Hypersten er nær beslektet med bronsitt og et annet navn er Augit-bronsit.Den er enten sort/grønn eller sort/brun, uigjennomsiktig og skinnende, med en fin perlemorsglans.

Ordet "hyperstein" kommer fra det greske ordet for "over styrke", uten tvil med henvisning til hardheten sammenlignet med mineraler som hornblende det ofte ble forvekslet med. "Hyperstein" er ikke et vanlig begrep i disse dager, ofte kategorisert som enstatitt eller ferrosilitt. Imidlertid er hyperstein et mellomledd mellom disse to mineralene. Enstatitt inneholder mer magnesium, ferrosilitt inneholder mer jern og hyperstein er i midten med ca 50% jern.
 
 
 

 

 

Den gir jordforbinnelse, og hjelper deg i den situasjonen du er i her og nå. Styrker vennskap, og hjelper under forbindelser i foretningslivet. Vender seg mot diskriminering og bekjemper irritasjon og irrasjonalitet. Sammen med jordbærkvarts økes energiene.
Betraktet som en beskyttende stein, bidrar hyperstein til å skape ro og stillhet i brukerens sinn. I følge metafysisk tro begrunner hyperstein et forsøk på å beskytte mot hektiske stimuli. Med mindre utenfor "støy" sies det at brukere av hyperstein bedre organiserer tanker og finner kreative løsninger på problemer.
 
Hyperstein er god å holde under meditasjon. Det antas også at hyperstein kan forbedre selvtilliten uten å fremme ego.

| Svar

Nyeste kommentarer